neděle 3. května 2009

Hladké přistání!

Jsme zpět ve vlasti! Cesta (nás holek) byla díky vydatné pomoci spolucestující babičky a tety poměrně v pohodě. Drobná chyba se vloudila jen hned při odbavování, nakonec se ale vše vyřešilo. Pak nás čekala bezpečnostní kontrola (rámem jsme musely projít bez opasků, bot ...), podezřelá jsem byla jen já - musela jsem ukázat obsah jedné tašky s jídlem pro děti. Janičino jídlo jsem dokonce musela ochutnat. Parfém nakonec naštěstí přehlédli, a tak jsem přišla pouze o zbytek roztoku na čočky - před očima mi ho bez zeptání vyhodili!

V letadle se tentokrát naše malé dámy chovaly způsobně. Nad Jižní Moravou řádila bouřka, takže jsme chvíli neplánovaně kroužili ve vzduchu (viz "vykulená" Johanna):



Přistání bez komplikací. Pasová kontrola rychlá. Na letišti na nás díky organizačním schopnostem Dity čekal kamarád (vřelé díky oběma!):


Naložil děti, bagáž i mě a uháněl směr Olomouc. Holky se "dobrovolně" přihlásily k cestě vlakem. Netušily však, že následkem bouřky "zkolabovala" veřejná doprava (viz obr.)

Domů dorazily až v 22:30. V tu dobu už utrmácená Julie, Johanna a Janika klidně spaly!