úterý 19. října 2010

Pár fotek od moře







V.

Okres jezer na severu

Za poslední dva týdny set toho moc neudálo, tak jenom krátce.
Holky makají ve škole a školce, Julii se dokonce daří tak, že nám paní učitelka nabídla, že by ji šoupla o třídu vejš, mezi třeťáky. Ještě nevíme, jak se rozhodneme, protože ve třídě, kde teď je, dělají zrovna fonetiku, učí se vyslovovat hlásky a to je myslím pro Julii teď to nejlepší.
Opravdu se mi zdá, že se do toho začíná dostávat, rozšiřuje si slovní zásobu a dost rozumí, i když teorií je pořád prakticky nedotčená.
V sobotu chodíme bruslit do Cromeru, na místní střední škole mají velkou tělocvičnu, kde pořádají každou sobotu odpoledne dvouhodinové bruslení pro děti.

Johanna s Janikou oslavily narozeniny, koupili jsme hotovej dort a svíčky si půjčili od sousedky.


Počasí je pořád v pohodě, v noci je pořád kolem 10 stupňů a přes den mezi 10 a 15, moc neprší a naštěstí ani moc nefouká vítr, takže občas vyrážíme k moři do Cromeru.


Koupili jsme a zbaštili pověstnýho cromerskýho kraba, ale moc nadšenej jsem z toho nebyl.


Příští týden mají děcka prázdniny, v polovině týdne vyrážíme na výlet do Lake District, budeme ubytovaný tady v tom hotelu. O Lake District všichni básní jako o překrásným kousku světa, moc se tam těšíme. Pak navštívíme Mika v Sheffieldu a v neděli se vrátíme do Roughtonu.

V.