středa 22. září 2010

Cromer


Odpoledne u moře

Dneska jsme strávili krásný odpoledne u moře. Tento týden se udělalo fakt nádherně, odpoledne je přes 20 stupňů, je jasno a nefouká vítr. Místní jsou u jako u vytržení, choděj v tílkách, kraťasech a žabkách a jsou celý rozzářený.
Po škole jsme vyrazili do Cromeru. Mysleli jsme, že jenom pochodíme podél moře, ale nakonec jsme skončili rácháním ve vodě. Stavěním hradů a přehrad a bojem s postupujícím mořem.
Už zítra se má počasí pokazit a teploty spadnou o 10 stupňů dolů, tak doufám, že jsme se dneska nabili na nějakou dobu dopředu.



úterý 21. září 2010

Julie ve škole

Julii čeká vždycky odpoledne po návratu ze školy ještě česká škola. Zatím nám to jde docela v pohodě, doufám, že si to bude myslet i paní učitelka po našem návratu.


V.









pondělí 20. září 2010

Zahrada


Náš dům patří starší paní, která tady už několik let nebydlí. Zatímco na domě jako takovém se neobydlenost podle mě příliš neprojevuje, zahrada nepřítomností stálého obyvatele očividně hodně trpí. Rozhodli jsme se proto, že se ji pokusíme trochu zrenovovat. Paní majitelka nám k tomu dala souhlas a tak jsme se tento víkend pustili do první fáze - úklidu. Obnovili jsme chodníčky, vysekali plevel, vyhrabali starou trávu. Vzadu jsem pod nánosem deseti centimetrů hlíny objevil krásný posezení s krbem, terasou a dokonce i malým jezírkem. Polohu lze snadno určit podle černé konve na mléko v pozadí.

Bohužel jsem si nevyfotil zahradu úplně v původním stavu, ale od této fotografie se to příliš nelišilo:



Zatím jsme udělali jenom hrubý úklid, jsem zvědavý, jestli se odvážíme pustit i do fáze vytváření něčeho.






Ačkoli je zahrada poměrně malá, řek bych tak 200 metrů i s parkováním pro auto a malou kůlnou, je útulná a příjemná a pevně doufám, že nás čeká ještě dost teplých dnů, abychom tady mohli trávit volný čas.

V.

Holky dnes vyrazily poprvé do školy a školky