pátek 19. října 2012

Bingo! Dneska jsme je vyřídili 2!

Páteční večer patří tradičně BINGU!

Není větší zábava pro babky a dědky. My jsme do ní krásně zapadli a dneska jsme opět posbírali širokou paletu výher - sadu hrníčků, pytlík mouky, sošku slona, kus sejra, plech na pečení, krabici mafinů a deníček s polovinou stránek už kýmsi vytrhanejch. A to nám několik dalších výher uteklo fakt o fous, o jedno číslo.

Zní to celý jako velká pr..l, nicméně mrkněte se na video, čísla se jenom míhaj a pro nás neAngličany je to docela fofr.
Jula už je zkušená hráčka, zatímco Jája kontroluje losy do tomboly a rozhazuje úsměvy.



V.

pondělí 15. října 2012

Exil?

Výsledky voleb jsme sledovali v němém údivu... Tato pro nás dost nepochopitelná kolektivní ztráta paměti, jak to nazývají zahraniční média, vedla k tomu, že Venda takhle v neděli po ránu vyslovil myšlenku, že už se domů nevrátíme. Janička zbystřila a ptá se mě: "Co se stalo?" Tak jsem jí vysvětlila, že se k veslu dostali komunisti. A ona na to udiveně, až mě to rozesmálo: "Fakt?" Jako by naprosto chápala tíživost situace. Venda mezitím s Julií začal plánovat, kam se přesuneme. Probírali všemožné varianty a jejich výhody, když se razantním způsobem ozvala Johanna a kategoricky prohlásila, že ona se rozhodně nikam nestěhuje, protože ani neví, co to komunista je! Na což se jí to Jula jala vysvětlovat! Vše završila Jana, když se úplně vážně rozplakala, že si nechala na Jívové medvídka a musí si pro něho zajet. Její hysterii přiživil výklad Julie na téma komunisti, takže to chudák dítě nabylo dojmu, že jí toho medvídka bolševik ukradne.... docela jsme se nasmáli!