středa 24. listopadu 2010

Domů, co tady ...

Pomalu tady propuká cestovní horečka. Na cestu vyrážíme příští čtvrtek brzy ráno a přes kanál pojedeme tentokrát trajektem. Doufám, že se nám podaří do večera dorazit někam mezi Kolín a Frankfurt, abysme mohli v pátek pohodlně dojet zbytek cesty do Česka.

Holky se rozhodly, že nám na konci pobytu připomenou, jaký to je, když jim z nosů visej dlouhý nudle, kašlou a chrčej. Za celý tři měsíce byly naštěstí zdravý, teď to chytlo Janiku a Johannu, ale snad to nebude nic hroznýho.

Zítra odpoledne ještě vyrážíme do Stompers v North Walshamu, Johannina spolužačka pozvala holky na svoji oslavu narozenin. Je to takový centrum her pro děti, velká hala, kde uprostřed stojí poměrně velká konstrukce s různýma sítěma, schodama, prolejzačkama, provazama, prostě ideální místo na nějakej další úraz ... Tady je jedna fotka, jednou už jsme tam už s holkama byli.


Doufám, že o víkendu budeme mít možnost ještě vyrazit k moři nebo někam na výlet, ale počasí se tady dost zhoršilo, je to přesně na tu nudli u nosu - pár stupňů nad nulou, vítr a déšť. Předpověď říká, že na konci týdne by mohlo i sněžit, což je pro místní dost hrozivá představa. Jak nejsou na sníh zvyklí, tak když tady napadne, většinou přestane všechno fungovat - zavřou školy, úřady, přestanou jezdit autobusy a lidem se doporučí, aby radši nikam nechodili.

Tohle už asi nezažijeme:

Po téměř třech měsících půstu stran zpráv o tom, co se děje doma, jsem nakouknul do českých novin, ale stačilo mi zjistit, co provedla ODS se socanama v Praze a jak to válí v hokeji Sparta ... ještě se sledováním zpráv z domova tejden počkám. Za celý ty tři měsíce jsem se na BBC o Česku dozvěděl jenom to, že socani získali většinu v Senátu, že jsme jaksi zakázali Googlu, aby u nás prováděl snímkování pro Google Street View a nejvíc se o Česku psalo, když jsme hráli kvalifikaci se Skotskem.

V.