neděle 3. října 2010

Nic novýho pod sluncem


(dnešní večerní pohled z okna našeho domu)

Užíváme si klidný dny na anglickým venkově. Holky choděj přes tejden do školy, my pracujeme, odpoledne je vyzvedneme, jdeme na hřiště nebo na nanuk a hned je večer. Doposud navštěvujeme jenom místa, kde jsme byli už vloni, takže nemáme žádný nový zážitky a nemáme moc o čem psát.

Tento víkend nás navštívil Mike ze Sheffieldu a dneska jsme absolvovali stejnou cestu jako vloni s Chrissie - vlakem s parní lokomotivou ze Sherringhamu do Weybourne a pak asi 7 kilometrů podél moře zpátky do Sherringhamu. Loňský fotky jsou tady.

Tentokrát se vydařilo počasí, i když předpověď moc dobrýho neslibovala. Foukal teda docela silnej vítr, takže jsme dokonce holkám na chvíli narazili čepice (ačkoli nás míjeli místní v šortkách a tričkách s krátkým rukávem), ale bylo určitě přes 15 stupňů a zmokli jsme až posledních pět minut před Sherringhamem.

Co se týká počasí, zatím si říkáme, že je to tady lepší, než vloni na jaře. Teplota přes den se drží nad 15 stupněma a přes noc neklesá pod deset, takže je příjemně. Tento týden jsme zažili i několik dnů, kdy skoro nefoukal vítr, a když už fouká, jde většinou z jihozápadu a není ledovej.

Na konci října budou mít děcka ve škole týden prázdniny, tak uvažujeme, že někam na pár dnů vyrazíme. Pojedeme na víkend do Sheffieldu za Mikem, ale chtěli bysme se podívat ještě někam. Hlavním kandidátem je Lake District, ale je to bohužel hodně daleko, ještě asi 200 kilometrů za Sheffieldem, takže od nás skoro 500 kiláků. Pak ještě uvažujeme, že zkusíme lodě v Broads, to je taková delta několika řek s kanálama, kde si můžete půjčit loď a trochu si tam pojezdit a případně i na lodi přespat. Tahle oblast je jenom asi 30 kilometrů od nás, směrem na jih. Takže uvidíme.

V.