pátek 12. října 2012

Bingo! Dneska jsme je vyřídili!

Dnes večer jsme vyrazili opět na školní bingo.

Po minulé zkušenosti jsem přemluvil Julii, aby zkusila svoji vlastní knížku. Tím jsme zdvojnásobili šanci na výhru a v kombinaci s přízní štěstěny (asi kvůli Johanniným narozeninám) jsme si dneska rozebrali celou paletu cen. Místní se nestačili divit.

Jula to zvládla na jedničku, Johanna na ni dohlížela, aby jim něco neuteklo a společně se pak těšily z výher. Pro nezasvěcený - ono se to nezdá, ale je to docela hukot.

V.





Ode všeho trochu

Mládež šla na bingo, opuchlého racka (Janiku) jsem uspala, a tak můžu v klidu usednout k psacímu stroji a trochu vás zase po týdenní odmlce poinformovat o dění v Roughtonu.



Školní život děvčat je beze změny - zapadly a našly si věrné kamarády. Na Julii už jsou pokroky znát - minulý týden složila báseň o hvězdách a předčítala ji při pátečním "assembly". Johanka s Janikou pilně nacvičují fonetiku. Janika dál na všechny mluví česky a vůbec jí neznepokojuje, že jí nikdo nerozumí. Zkrátka pořád dokola. V rámci podpory školy už jsme se zúčastnili prodeje koláčků a jiných výtvorů maminek. I my jsme přispěli naší troškou do mlýna - "hecla" jsem se a upekla "hraběnčin závin". Výtěžek z prodeje posloužil na nákup školních slepic. Chovají je na zahradě v kleci a děti se o ně mají starat. Zatím kolem nich jen všichni pobíhají a rámusí - dost pochybuju, že jim někdy v takovém stresovém prostředí něco snesou. Děti se také podílely na oslavách sklizně - "Harvest Festival". V kostele nám pěkně zazpívaly a zarecitovaly.



Předešlý víkend jsme si zopakovali výlet na lodi po Norfolk Broads (je to změť několika řek Bure, Yare .... před ústím do moře). Tentokrát nás doprovázel i Mike (náš kamarád ze Sheffieldu) a tentokrát jsme se i lépe vybavili - z předloňska totiž víme, že loď má plně vybavenou kuchyňku, takže jsme se kochali nádhernými výhledy a u toho hodovali. Počasí bylo exkluzivní, jako na objednávku! Fotodokumentaci dodá Chloe.

A naše plány? Zítra car boot sale - už se těším na všechnu tu veteš a zgarby a doufám, že nás potěší nějaký pěkný úlovek. Odpoledne snad dokončíme květinový záhon a v případě nepříznivého počasí pojedeme do Cromeru na indoor bruslení.