středa 10. listopadu 2010

Spousta věcí a dopisy Ježíškovi

Poslední dobou se toho událo poměrně dost, takže popořádku:

Vesnice se minulý víkend rozzářila nekonečným řetězem ohňostrojů. Byli jsme se podívat na tom oficiálním, vesnickým, ovšem stanoviště pro diváky bylo uprostřed rozbahněnýho pole a během ohňostroje pršelo, takže jsme museli kromě obdivování třaskajících barevností i hlídat děcka, protože by se pádem změnily na bahnivý koule. Ohňostroje se tady začátkem listopadu konají tradičně k uctění památky odhalení Guye Fawkese (gaj fóks), tzn. prvního vítězství nad hrozbou terorizmu z roku 1605. Celý víkend to bouchalo a jiskřilo skoro z každý zahrádky.

Minulou sobotu, tzn. přesně týden poté, kdy si Julie zlomila ruku, se nám zranila i Johanna - na návštěvě u známých strčila ruku pod běhací pás a strhla si docela hnusně kůži z palce a ukazováčku. Jeli jsme s ní radši na pohotovost, ale tam nás naštěstí uklidnili, jenom jí to ovázali a řekli, že se to brzy spraví. Tady je její tlapička ve stavu po ošetření:


Takže tuhle sobotu budeme muset pečlivě hlídat Janiku, protože je řada na ní. Nikam nepojedeme, zůstaneme doma, vypneme všechny elektrický spotřebiče, zatáhneme závěsy a budeme jenom sedět a povídat si.

Dneska jsme byli s Julií na další kontrole s její rukou v nemocnici v Norwichi, naštěstí je podle pana doktora všechno v naprostým pořádku a sádra se bude sundávat 1. prosince, takže den před naším plánovaným odjezdem.

Holky napsaly dopisy Ježíškovi. Julie to vytvořila za sebe a za Janiku, Johanna si to ošéfovala sama. Janika se pak podepsala okousáním rožku.
Napsaly tam radši i adresu, prej aby Ježíšek věděl, kam to má doručit. Pokud by si někdo chtěl tady vzít inspiraci, kontaktujte prosím manažera naší domácnosti, ale předem upozorňuju, že "křeček živý" k nám domů nesmí, maximálně ve formě kožíšku na rukavice.




Ještě po anglicku k počasí - postupně se ochlazuje, ale pořád je to snesitelný. Je hodně znát, odkud fouká vítr, ten severní už s sebou přináší jinovatku na tvář, ale když se to otočí, teplota stoupá nad deset stupňů.

V.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Než se Johannka vdá - ani nebude vědět na který ruce to měla. Českýmu Ježíškovi z Anglie? Jen aby to došlo nezkresleně. Takovej živej křeček je snad nejmenší chlupatej přítulnej živej tvor tak se divím, že by mohl bejt rodič proti. Vlastně někteří pavouci jsou taky chlupatí ... :-) Tomáš

Vaclav Balacek řekl(a)...

Všem chlupatým přítulným tvorům je vstup do našeho bytu zakázán, křečky a pavouky nevyjímaje :-)