pátek 12. října 2012

Ode všeho trochu

Mládež šla na bingo, opuchlého racka (Janiku) jsem uspala, a tak můžu v klidu usednout k psacímu stroji a trochu vás zase po týdenní odmlce poinformovat o dění v Roughtonu.



Školní život děvčat je beze změny - zapadly a našly si věrné kamarády. Na Julii už jsou pokroky znát - minulý týden složila báseň o hvězdách a předčítala ji při pátečním "assembly". Johanka s Janikou pilně nacvičují fonetiku. Janika dál na všechny mluví česky a vůbec jí neznepokojuje, že jí nikdo nerozumí. Zkrátka pořád dokola. V rámci podpory školy už jsme se zúčastnili prodeje koláčků a jiných výtvorů maminek. I my jsme přispěli naší troškou do mlýna - "hecla" jsem se a upekla "hraběnčin závin". Výtěžek z prodeje posloužil na nákup školních slepic. Chovají je na zahradě v kleci a děti se o ně mají starat. Zatím kolem nich jen všichni pobíhají a rámusí - dost pochybuju, že jim někdy v takovém stresovém prostředí něco snesou. Děti se také podílely na oslavách sklizně - "Harvest Festival". V kostele nám pěkně zazpívaly a zarecitovaly.



Předešlý víkend jsme si zopakovali výlet na lodi po Norfolk Broads (je to změť několika řek Bure, Yare .... před ústím do moře). Tentokrát nás doprovázel i Mike (náš kamarád ze Sheffieldu) a tentokrát jsme se i lépe vybavili - z předloňska totiž víme, že loď má plně vybavenou kuchyňku, takže jsme se kochali nádhernými výhledy a u toho hodovali. Počasí bylo exkluzivní, jako na objednávku! Fotodokumentaci dodá Chloe.

A naše plány? Zítra car boot sale - už se těším na všechnu tu veteš a zgarby a doufám, že nás potěší nějaký pěkný úlovek. Odpoledne snad dokončíme květinový záhon a v případě nepříznivého počasí pojedeme do Cromeru na indoor bruslení.


Žádné komentáře: