čtvrtek 19. března 2009

Postřehy odjinud

Vašek pobyt poblíž přímořského letoviska pojal přímo lázeňsky. Nemyslím tím ale, že by byl na promenádě největším švihákem! Jen využívá každý výlet k moři k ozdravným účelům. Roztahuje si plíce inhalací čerstvého, solí prosyceného vzduchu a dělá si léčivé koupele! Viz ilustrační foto, na kterém ho investigativní fotograf přistihl při jedné z koupelových procedur.



Chybí už jen podvodní masáž a zábaly. K tomu asi dojde později, podobně jako k masáži chodidel mořským příbojem! Stejně jsem zvědavá, kdo z nás se jako první nebo spíš, jestli se vůbec někdo z nás, odváží do té "ledárny" hupsnout! Stane-li se tak, rozhodně o tom budete informováni.

O víkendu, zabaleni do bund a čepic, jsme při procházce Cromerem narazili na náš vzor:


A paní se koupat nechtěla, tak si aspoň ráchala nohy:



Jula už začala trénovat. Obléká se teď po anglicku! Někdy chodí po venku jen v tričku a odmítá nosit čepici. Patrně se chce dokonale asimilovat! Jak to probíhá ve škole z ní ale denně páčíme marně. Zatím jsme se toho přímo od ní moc nedozvěděli. Máme jen kusé informace od paní učitelky a taky od Chrissie (k nám chodí 3x týdně), která ve škole dříve učila a teď už tam jen chodí pomáhat během oběda, někdy je odpoledne v knihovně a taky vede cricketový kroužek!

Co se týká asimilace, nezahálí ani Johanna s Janikou. "Setkání batolat", zmiňované v jednom z dřívějších příspěvků, se stalo naší pravidelnou středeční aktivitou. Pravda, Jona je tam trochu přerostlá, ale to vůbec nevadí! Na ilustračním fotu si prosím všimněte, že některé děti tam nechají maminky pobíhat bosé (u nás bychom budovu, ve které se setkání koná, nazvali "tesko barák" - moc teplo v něm rozhodně není). Jinak se tam, i všude jinde, chodí v botech (ani ve škole se děti nepřezouvají).









V příbytku máme myš a nedaří se nám ji lapit! Stražíme pasti, lákáme ji na anglické sýry... Každý večer ji slyšíme, jak mezi trámy chroupe izolaci či co, naše dobroty jí ale nechávají chladnou. Pampalíny a jeho asistentky už jsou z neúspěchu trochu rozladěni. Ještě počkáme, a v nouzi největší pořídíme kocoura!

Sonja

4 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Holky,Ema si v ramci asimilace poridila zelenou nudli u nosu a kasel,ktery nahani strach.Odbourala odpoledni spanek a patrne po vzoru mistnich deti se rve zuby nehty do zapujcenych golfek.Tak premyslim,co dobreho si odsud odveze..doufejme,ze vzpominku na setkani s vami.Nase adresa je Wadbrough Road 57,Hunters Bar/Botanical Gardens S II 8RF.. vas kamarad by mel bydlet 20min od nas, pokud se jde pesky, autem 5min. Doufam,ze te to Vaclave potesilo!Nas rozhodne potesi pokud v prubehu 3denni navstevy chvilku najdete.Zdravi Hrusky,jeste par slunecnych dnu a zacneme taky kvest.

Sonja řekl(a)...

No jo, zhýčkané Hanačky :-)! Příště se holky musíte před odjezdem víc otužovat. Myslím, že bychom společně mohli něco spáchat. My si Vás určitě najdem, to nebude problém - Vašek je dobrý stopař! Probereme to s Mikem a příští týden se ozvem s návrhem, jo!? Zatím se mějte a smějte!

Tomáš řekl(a)...

Kdyby těch myší bylo víc, věděl bych babičkovskou radu z dnešního vysílání rozhlasu: Odchytit jedince, potřít kolomazí a rybím tukem,vrátit mezi nesmradlavé kámošky, které od té naparfémované začnou utíkat. Teď mě tak napadá, že babičky asi neznaly ochránce zvířat :)

Vaclav Balacek řekl(a)...

To je teda kruťárna, navíc já bych ji určitě do ruky nevzal, sice při pohledu na myš nemám potřebu skákat na stůl, ale že bych si s ní měl nějak hrát, brrrrrr